Украинските военни започнаха нова атака към източните бунтовници

Украинските военни започнаха нова атака към източните бунтовници
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Украинските сили са започнали пълномащабна военна операция срещу проруските сепаратисти в източната част, няколко часа след прекратяване на огъня. Бунтовническите бази са били подложени на атаки от самолети и артилерия, съобщиха правителствени служители.

10-дневното примирие приключи в понеделник вечерта, след като президентът Петро Порошенко обяви, че "криминални елементи" са осуетили шансовете за мир. Междувременно, западните лидери и Русия го призоваха да удължи примирието.

Днес председателят на парламента на Украйна Олександър Турчинов заяви пред депутатите: "Информирам ви, че тази сутрин подновихме активната фаза на антитерористичната операция. Нашите въоръжени сили са извършили удари по терористични бази и контролно-пропускателни пунктове."

Вчера вечерта Порошенко каза в телевизионен ефир: "Ще атакуваме, ще освобдим нашата земя".

Според световните агенции сраженията са започнали около 9:00 ч. сутринта. Заради военните действия контролните пунктове са затворени. Служителите на руската гранична служба и руските митничари са се изтеглили на безопасно разстояние.

Преди прекратяването на работата на пункта всички украински бежанци, които са искали да влязат в Русия, са били пропуснати.

#Украйна #Петро Порошенко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници