Събарят опасните сгради в Добрич

Събарят опасните сгради в Добрич
Ремонтирането на общинските жилища започна, за да се настанят бедстващите в Добрич. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Повече от 10 дни след смъртоносните наводнения, чешмяната вода в Добрич е годна за консумация. Все още обаче забрана за ползването й за битови нужди има в зона Добрич-Запад.

В момента община Добрич подготвя заповедите за събаряне на опасните сгради. Част от хората обаче заедно със съседи и близки вече са започнали да разчистват срутените си домове.

Спешно се ремонтират общински жилища, в които предстои да бъдат настанени семействата, чиито жилища бяха разрушени от водната стихия или подлежат на събаряне.

В помощ на пострадалите е организиран и благотворителен концерт "Добрич за Добрич", който ще се проведе на 6 юли. Събраните от него средства ще бъдат вложени във възстановяване на двете пострадали детски градини в града.

Междувременно, във Варна 40 опасни постройки вече са съборени. Три фирми работят в района. За хората без подслон, общината предлага 500 лв. за квартира, 170 места в общинската база и още 100 във временния лагер от фургони. От днес експерти от Минно-геоложкия институт тръгнаха на обследване в квартала. То ще покаже има ли още риск за хората и в кои зони.

Продължава да работи полевата кухня, която всеки ден храни доброволци и пострадали.

#Добрич #наводнения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници