Путин слезе при народа, за да гласува

Путин слезе при народа, за да гласува
Владимир Путин и съпругата му Людмила гласуваха, като достъпът до секцията в югозападната част на Москва не беше ограничен за граждани. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Достъпът на гражданите до избирателната секция на Владимир Путин не беше ограничен и настоящият премиер и кандидат за президент пусна своя глас в присъствието на още десетина граждани.

Владимир Путин гласува заедно със съпругата си Людмила в избирателен участък в руската Академия на науките в Москва, съобщиха „Интерфакс“ и БГНЕС.

Путин гласува в този участък, разположен в югозападната част на Москва, от 1999 г. и именно там той пусна своята бюлетина на президентските избори през 2004 и 2008 г.

След това Владимир Путин стана премиер на страната заради конституционна забрана за повече от два последователни президентски мандата. На тези президентски избори за пръв път се избира нов държавен глава с мандат от шест години.

В същата секция обичайно гласуват и бившият президент на СССР Михаил Горбачов, бившият министър на финансите Алексей Кудрин, председателят на „Роснано“ Анатолий Чубайс и председателят на Върховия съд Вячеслав Лебедев.

За най-висшия държавен пост, освен кандидата от „Единна Русия“ Владимир Путин, претендират още четирима души – Генадий Зюганов от Комунистическата партия на Руската федерация, Сергей Миронов от „Справедлива Русия“ и Владимир Жириновски от Либерално-демократическата партия на Русия, както и самоиздигналият се Михаил Прохоров.

#Михаил Прохоров #Владимир Жириновски #Сергей Миронов #Генадий Зюганов #„Единна Русия“ #Москва #избори #Русия #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници