Кой е Павел Кочалка?

Кой е Павел Кочалка?
print screen на сайта на KLV Consulting
A A+ A++ A

Основателят и доскорошен собственик на инвестиционния посредник „Глобал Маркетс“ Павел Кочалка, разследван за атаката срещу банките в България, е чех с незавидна репутация.

Кочалка е работил и е бил сред собствениците на брокерската компания Capital Partners a.s. Фирмата е злоупотребила с парите на доста клиенти, според информация на източници от Чешката република. Малко след това Павел Кочалка направил нова фирма, която се представя като предпазител на клиентите от лоши брокерски фирми. Интересен лупинг на 180°. Това е KLV Consulting. Фирмата печели от комисиони при възстановяване на лоши инвестиции на клиенти на брокерски фирми. Твърдят, че водят дела с инвестиционните посредници и така възстановяват загубите на клиента, поне частично, но прибират и капаро, преди да започнат работа. Според информация на наши източници в Чехия репутацията на Кочалка е под всякаква критика. Твърди се, че повечето негови клиенти никога не виждат изгубените инвестиции, а също и капарото, платено на KLV Consulting. Самият Кочалка фигурира в чешкия регистър на длъжниците (Insolvenční rejstřík)

Тук можете да видите структурата на бизнеса му, откъдето личи, че почти всичките му компании са в несъстоятелност, в ликвидация и със сменена структура на собствеността.

В една от фирмите на Кочалка Bohemia IZ фигурира името на българката Анабела Цанкова Борисова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници