Футбол: Бразилия мина през ада, за да победи Чили

Футбол: Бразилия мина през ада, за да победи Чили
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Отборът на Бразилия се класира по изключително инфарктен начин за четвъртфиналите на Световното първенство, след като победи Чили след дузпи с 4:3 (1:1 в редовното време) на осминафиналите.

Играчите на Бразилия очаквано започнаха мача по-активно, подкрепяни от невероятната публика на Естадио Минейрао в Бело Оризонте. Марсело опита далечен изстрел, който мина близо до вратата, а натискът на домакините даде резултат в 18-та минута, когато след изпълнение на корнер от страна на Неймар, Тиаго Силва отклони топката с глава и Давид Луис я вкара в опразнената врата.

Възпитаниците на Луис Фелипе Сколари се вдъхновиха от попадението и започнаха да атакуват още по-активно, но чилийците се справиха с напрежението. Те изненадващо отвърнаха на удара в 32-та минута, когато Хълк върна лошо топката към Марсело и Едуардо Варгас намери Алексис Санчес в наказателното поле, а нападателят на Барселона не сбърка и изравни с точен изстрел по земя.

 Малко след това Неймар имаше страхотен шанс да върне преднината на Бразилия, но изстрела му с глава мина на сантиметри от гредата. След почивката Чили бе по-добрият отбор на терена и контролираше събитията, а най-добрият шанс за отбора дойде в 65-та минута, когато Арангис стреля силно от точката на дузпата, но Жулио Сезар се намеси отлично и изби в корнер.

Бразилците се активизираха в последните 10 минути, но Клаудио Браво спаси опасните удари на Неймар и Хълк, а това бе всичко най-интересно до края на редовното време. В продълженията двата тима бяха предпазливи и не атакуваха, като единственият шанс за Бразилия се отвори пред Хълк, но Браво спаси силния му изстрел от далечно разстояние. В 120-та минута резервата Пиния пое една топка добре на границата на наказателното поле и със страхотен изстрел разтресе напречната греда на Сезар, а това бе и последното запомнящо се нещо преди дузпите.

При дузпите Сезар спаси изпълненията на Пиния и Алексис Санчес, а Гонзало Хара уцели греда, докато за Бразилия изпуснаха Марсело, който не уцели вратата, и Хълк, чийто удар бе спасен. По този начин домакините се класираха за четвъртфиналите, където ще срещнат Уругвай или Колумбия. /БГНЕС

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници