"Атака" няма да участва в консултациите при президента

"Атака" няма да участва в консултациите при президента
Според Волен Сидеров най-подходящата дата за предсрочния вот е била 27 юли. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Атака" отказва да участва в консултации за избиране на дата за парламентарни избори.

"Още преди седмици посочихме най-подходящата дата за предсрочния вот - 27 юли, но очевидно ГЕРБ, БСП, ДПС и ББЦ са се договорили за друго и умишлено бавят изборите. Причината е да имат тези партии достатъчно време да организират отново купуване на гласове и корпоративен вот. Ясно е и, че в момента президентската институция се използва от Плевнелиев за ПР акции. "Атака" няма да бъде част от това", се казва в съобщение от пресцентъра на партията.

От там заявяват още: "Днес стана известно и че ГЕРБ, БСП, ДСП и ББЦ са си направили задкулисните договорки за бъдещ общ кабинет". От "Атака" категорично отказват да участват в подобен род безскрупулни сделки."

В петък стана ясно, че президентът Росен Плевнелиев и председателят на Народното събрание са решили партиите и коалициите, представени в парламента и ЕП, да проведат консултации при държавния глава в неделя, 29 юни, от 14:00 часа.

ГЕРБ, “Коалиция за България”, ДПС, “Атака“, “България без цензура” и Реформаторският блок трябва да излъчат по двама свои представители, които да присъстват на срещата, на която се очаква да присъства и министър-председателят Пламен Орешарски.

На консултациите ще бъдат обсъдени развитието на политическата обстановка в страната, както и подготовка и провеждане на предсрочните парламентарни избори.

Разговорите приключиха около 14.00 часа без да бъдат направени изявления.

#"Атака" #няма #участва #консултации #президент #Росен Плевнелиев #предсрочни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници