Военни се включиха в отводняването на Добрич

Военни се включиха в отводняването на Добрич
Военни помагат за отводняването на Добрич. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Добрич продължава да се възстановява от опустошителните наводнения през миналата седмица. Помощ оказват и  модулни групи от Сухопътните войски.

48 военнослужещи от военни формирования в Шумен и и Белене, с необходимата специализирана и тежкотоварна техника, участват в разчистването на срутени къщи. Армейците се включват и в изхвърлянето на строителни отпадъци, както и в почистването на канализацията в града, съобщиха от военното министерство.

От 27 юни, когато се включиха във възстановителните дейности в Добрич, модулните групи работят в три от засегнатите части на града. Военнослужещите от първата група почистват отводнителен канал от натрупаните дървета, храсти и други отпадъци. До края на работния ден в петък те изчистиха над 400 метра от него.

Втората група участва в отводняването на станция на ВиК Добрич - воден колектор, за да се възстанови нормалното водоснабдяване в града. С помощта на 4 моторни помпи преди ден бяха изпомпени над 310 куб. метра вода.

Третата група от военнослужещи разчистват отломки, строителни отпадъци и наноси от тиня в района на Хуманитарната гимназия. Бяха извозени 130 куб. метра с отпадъци. Изпълнението на задачите в помощ на населението от Добрич продължава и в неделя.

#Добрич #Шумен #наводнения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници