Серията Nexus все още не е мъртва

Серията Nexus все още не е мъртва
A A+ A++ A

На конференцията Google I/O така и не видяхме премиерата на очаквания таблет Nexus 8, но съществуването му все още не е поставено под въпрос, твърди информация на CNET. Според нея обаче представянето му така и не е било планирано за това събитие, но все пак ще се появи по-късно през годината. Наскоро се появиха слухове, че устройството ще се прави от HTC, но представител на компанията е отказал да коментира новите детайли.

В началото на годината се заговори, че Google се кани да прекрати програмата Nexus и да я замени с Android Silver, която ще позволи на повече производители да пуснат смартфони с чиста версия на Android. Тя обаче се очаква да дебютира през следващата година. Междувременно Дейв Бърк, който отговаря за Nexus в Google потвърди през ReadWriteWeb, че излизането на финалната версия на Android L ще бъде представено и ново устройство в серията.

Според него всеки път, когато Google пише кода на следващата версия на Android в компанията има и екип, който проектира устройства, които да се възползват най-добре от новите възможности. Двата процеса вървят ръка за ръка и това няма да се промени скоро, твърди Бърк.

http://www.cnet.com/news/nexus-8-a-no-show-at-google-io-still-on-its-way/
http://readwrite.com/2014/06/26/google-nexus-android-silver

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници