МИЕ насърчава стартиращи студентски фирми и предприемачи

МИЕ насърчава стартиращи студентски фирми и предприемачи
Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) подготвя национален конкурс за насърчаване на иновационната активност на младите хора. Снимка: b2blessons.net
A A+ A++ A

Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) подготвя национален конкурс за насърчаване на иновационната активност на младите хора чрез проекта “Техностарт“. Инициативата представи 22-годишният Петко Иванов на дискусия в Деня на младежките организации, проведен в Представителството на Европейската комисия в България.

Той е третокурсник в УНСС-София по „Бизнес икономика“ и в момента е на тримесечен стаж в МИЕ. Младежът спечели конкурса „Студент на годината 2013”, организиран от Националното представителство на студентските съвети, в категория „Социални, стопански и правни науки”.
Една от наградите му беше право на тримесечен стаж в държавната администрация. В момента е част от екипа на дирекция „Малки и средни предприятия и иновации” в МИЕ и участва в подготовката и популяризирането на проекта „Техностарт”.

Проектът е насочен към студенти, докторанти и завършили висшето си образование през учебната 2013/14 г. бакалаври и магистри. Те ще могат да кандидатстват с иновативна идея чрез предложен бизнес план. Ако той бъде одобрен от независими експерти и после на интервю защитен пред Оценяващ комитет, ще има възможност да получи безвъзмездна финансова помощ до 20 хил. лв.

#конкурс #МИЕ #УНСС #Петко Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници