Солист на Софийската опера пострада по време на репетиция

Солист на Софийската опера пострада по време на репетиция
Солист на Софийската опера падна на главата си от 1,8 метра височина пред храм „Александър Невски“. Снимка: http://ploshtadslaveikov.com/
A A+ A++ A

Солист на Софийската опера падна на главата си от 1,8 метра височина пред храм „Александър Невски“. Инцидентът се случи по време на генералната репетиция на операта „Борис Годунов“ на открито.

Пострадалият е Даниел Острецов. В представлението той изпълнява ролята на царски болярин. Даниел се появи пред публиката за обща сцена с Борис Годунов. На подиума беше сумрак, прожектор осветяваше фигурата на едрия 100-тина килограмов изпълнител и очевидно го заслепяваше. Солистът тръгна към Борис Годунов и неочаквано пропадна в дупка на подиума. Настана гробно мълчание. Музикантите от оркестъра спряха музиката, наскачаха, но мълчаха. Осветителите пуснаха всички прожектори. От процепа не се виждаше и чуваше нищо.

След тежкия удар Даниел вероятно ще пропусне премиерата. Солистите в „Борис Годунов“ се редуват в два състава. Вместо Острецов в петък публиката ще види Николай Павлов.

#Николай Павлов #Борис Годунов #мълчание #прожектор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници