Проф. Константинов: Правителството – до 11 август, избори – на 12 октомври!

Проф. Константинов: Правителството – до 11 август, избори – на 12 октомври!
„До 60 дни преди изборите ще управлява Орешарски, да си го знаят това“, коментира проф. Михаил Константинов. Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

„До 60 дни преди изборите ще управлява Орешарски, да си го знаят това. По Кодекс срокът от назначаването на служебния кабинет и насрочване на избори е 60 дни, по Изборен кодекс. Защото за всеки ден има разписна някаква дейност. В никоя друга страна не могат да седят без правителство. Така че, дали Орешарски ще подаде оставка сега, или след 5 дни, той ще управлява до 11 август, ако изборите са на 12 октомври. Няма друга математическа възможност“, каза математикът проф. Михаил Константинов в предаването „Добро утро, България“ на ТВ7.

В коментар на действията на Сергей Станишев, проф. Михаил Константинов каза, че това е „очевидно бягство и следваща стъпка от кариерата му. Той не се интересува какво ще стане с БСП и в България. Той ги използва като изтривалки. Бяга в Брюксел“.

„Че идва ГЕРБ на власт, е очевидно. Просто защото така му дойде редът, само че те нещо се опасяват да управляват, защото няма да е много приятна тази работа“, категоричен беше проф. Константинов.

#Михаил Константинов #Сергей Станишев #Брюксел #БСП #България #Орешарски #избори #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници