Вече могат да се поръчат два часовника с Android Wear

Вече могат да се поръчат два часовника с Android Wear
A A+ A++ A

На откриването на конференцията Google I/O беше представен още един часовник с платформата Android Wear и както ни подсказаха предварителните слухове, той е дело на Samsung. Устройството се казва Gear Live и вече може да бъде поръчано в Play Store, а действителните продажби в Щатите ще стартират на 7 юли на цена от 200 долара. Отворени са предварителните поръчки и за друг от показаните по-рано модели - LG G Watch. Устройството обаче струва 229 долара, а продажбите също ще стартират на 7 юли.

Samsung Gear Live до голяма степен прилича на познатия ни Gear 2 и отново използва 1.63" Super AMOLED дисплей, има водоустойчив корпус и е снабден със сензор за пулс. За разлика от другите часовници на корейската компания обаче, джаджата ще може да работи с всички телефони с Android 4.3 или по-нова версия. Залага и на процесор с честота 1,2GHz и 512МВ RAM и има 4GB вградена памет. Сред сензорите откриваме акселерометър, жироскоп и компас, а батерията е с капацитет 300 mAh. Подобно на Gear 2 и тук каишката може да се сменя.

LG G Watch може да се похвали с 1.65-инчов дисплей, отново е водоустойчив и използва процесор Snapdragon 400. По-късно през лятото се очаква и дебютът на Motorola Moto 360, който предлага кръгъл дисплей. Gear Live демонстрира промяна в отношенията между Samsung и Google. Миналата година корейците пуснаха часовника Galaxy Gear, който използваше Android, но тази година компанията представи два нови часовника, които вече залагаха на собствената платформа Tizen. Наскоро беше пуснат ъпдейт със същия софтуер и за Galaxy Gear.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници