Скандал в отбора на Гана на Мондиал 2014

Скандал в отбора на Гана на Мондиал 2014
Халфовете Кевин-Принс Боатенг и Съли Мунтари бяха отстранени от състава на футболния отбор на Гана. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Халфовете Кевин-Принс Боатенг и Съли Мунтари бяха отстранени от състава на футболния отбор на Гана, след като се скараха с треньора Квеси Апиа и ръководители на футболната федерация на страната. Това се случва броени часове преди двубоя от Група G на Мондиал 2014 срещу състава на Португалия.

Боатенг е санкциониран заради "вулгарен език" срещу треньора Апиа по време на тренировките. Мунтари пък е опитал физическа саморазправа с члена на ръководството на ганайската футболна централа Моузес Арма по време на среща на 24 юни.

Гана все още има шансове да се класира за осминафиналите на Мондиал 2014. "Черните звезди" направиха равенство 2:2 срещу един от фаворитите за титлата Германия. В първия си двубой от световното първенство африканците загубиха от САЩ с 1:2. Съли Мунтари така или иначе няма право да играе в двубоя с Португалия.

Футболистите от националния отбор на Гана междувременно получиха заплащането си от федерацията на страната, след като досега играеха, без да са взели премиите си за класирането на Мондиала.

#Мондиал 2014

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници