Георги Гергов: Станишев доказа, че не е страхливец

Георги Гергов: Станишев доказа, че не е страхливец
Георги Гергов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изборът на Станишев да отиде в Брюксел е лично решение. Щом е поел този път, значи ходът му е правилен. Станишев доказа в последните 2 години, че не е страхливец и няма от какво да бяга, заяви бизнесменът и лидер на БСП-Пловдив Георги Гергов пред БНР.

„Има хора, които не са съгласни с политиката на сегашното ръководство, има други, които се ослушват и смятат, че е дошъл техният звезден момент, а аз съм от тези, които мислим, че трябва много внимателно да се стъпва и да се разгръща, където се стъпва, защото в момента държавата има много по-големи проблеми от това кога да направим изборите и колко бързо да станат“, коментира Гергов.

Според бизнесмена няма вероятност партията да се яви на изборите с „и.д. лидер“. Той обаче очаква промени в Изпълнителното бюро. Той смята, че Станишев ще може да ръководи БСП от Брюксел.

„Няма значение къде се намираш, важното е колко тегнеш вътре в партията и каква политика водиш. Смятам, че Станишев стабилно стои на краката си в момента и това е само злорадстване и хвърляне на фигури, които са постоянно в интригата. Ако оставката на Станишев е необходима, той не би се колебал да я подаде“, каза бизнесменът.

Според него има кой да смени лидера в БСП, но в момента това не е необходимо, изборите трябва да бъдат възможно най-скоро.

#Георги Гергов #Гергов #БСП #Сергей Станишев #Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"