МОСВ предупреждава: Възможни са локални наводнения

МОСВ предупреждава: Възможни са локални наводнения
Очаква се повишено ниво на реките в Централна България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на околната среда и водите предупреждава, че са възможни повишения на нивата на реките от Дунавския водосбор и в Централна България, в резултат на очаквани по-интензивни валежи по тези места и изпускане или преливане на язовири. В петък са възможни и локални поройни наводнения.

Уведомени са областните управители и кметовете на общините да организират постоянно наблюдение на нивата в язовирите и в случай на повишаване да започне контролирано изпускане на води преди започване на дъждовете. С това се цели да не се допуска повишаване нивата в реките и предпазване на населението надолу по течението.

Работата на Оперативното звено за предотвратяване на опасностите от вредното въздействие на водите ще бъде следена с повишено внимание.

В следобедните часове ще се развива купестодъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, съобщават синоптиците. По-интензивни на повече места ще са валежите и гръмотевиците през нощта срещу петък. По-значителни ще са над Стара планина. В петък превалявания ще има на много места в страната.

#реки #наводнения #България #дъждове #Стара планина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници