Откриха тяло на дете под развалините в „Аспарухово”

Откриха тяло на дете под развалините в „Аспарухово”
Все още не е ясно дали трупът е на издирвания 6-годишен Марин или на някой друг. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Открито е тялото на още една жертва на водната стихия във Варна. Потвърдено е, че намереното тяло е на дете.

То е открито на ул. „Горна студена“ 46 при почистване на съборена къща, под развалините. Собственикът на дома каза, че лично той е открил тялото, докато е изривал калта от къщата си. Все още не е ясно дали трупът е на издирвания 6-годишен Марин или на някой друг. Тялото е откарано в Съдебна медицина.

В сряда спасители от Българския червен кръст и от Планинската спасителна служба със специално обучени кучета започнаха да търсят детето, което все още е в неизвестност след наводнението във варненския квартал „Аспарухово“.

6-годишният Марин изчезна на 19 юни вечерта, когато приливна вълна от 2-3 метра заля квартала. Водната стихия причини смъртта на 12 души от Варна, сред които 3 деца. В Добрич загина един човек след наводненията. Все още не е отменено бедственото положение във Варна, продължава разчистването на улици и къщи.

108 сгради са били евакуирани поради риск за живущите в тях.

Кметът на Варна Иван Портних съобщи, че 11 машини мият улиците в ниските зони на варненския квартал „Аспарухово“. Днес започва и дезинфекция на инфраструктурата, а в петък ще започне масирано пръскане срещу комари в целия район, защото при влагата ларвите на комарите се развиват изключително бързо.

#Аспарухово #Варна #Иван Портних #наводнения #стихия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници