Следващата голяма версия на Android идва през есента

Следващата голяма версия на Android идва през есента
A A+ A++ A

Напълно според очаквания Google представи следващото основно издание на Android в началото на конференцията I/O, но не разкри какво ще бъде кодовото му име освен, че то ще започва с буквата L. То ще е достъпно през есента и ще донесе напълно освежен интерфейс и потребителско преживяване. В новото издание има около 5000 нови API, които ще помогнат на разработчиците да създадат още по-интересни приложения, които ще използват повече от възможностите на операционната система.

Най-голямата промяна обаче е свързана с дизайна на платформата, тъй като Google възприема нова визуална насока с името Material Design. Тя ще доведе до нов дизайн на основните приложения на Google, нови бутони за навигация (триъгълник, кръг и квадрат) и преход от квадратни към кръгли икони. Промяна има в шрифта Roboto, за да може да изглежда добре във всякакви устройства, а освен това са освежени клавиатурата и менюто за бързи настройки. Нотификациите също са получили внимание и са се сдобили с нов интерфейс за достъп до тях от екрана в заключено положение. Компанията обещава да използва Material Design не само в мобилните си продукти, но и в интернет.

По отношение на производителността Android L ще използва ексклузивно въведената в Kit Kat технология ART или Android Runtime. Google твърди, че тя е два пъти по-производителна от компилатора Dalvik и има по-добро управление на паметта и използване на ресурсите на устройството. Компанията е добавила и Android Extension Pack за по-лесно създаване на игри с по-качествена графика. По-късно днес разработчиците ще получат достъп до предварителния код на Android L, а пълното издание се очаква през есента.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници