Четири „примитивни“ бомби избухнаха в Кайро

Четири „примитивни“ бомби избухнаха в Кайро
Четири „примитивни“ взривни устройства с „малка мощност“ избухнаха на кратки интервали в час пик на метростанция в центъра на Кайро. Снимка: novanews.bg
A A+ A++ A

Четири „примитивни“ взривни устройства с „малка мощност“ избухнаха на кратки интервали в час пик на метростанция в центъра на Кайро и на две други в крайни квартали, съобщиха представители на полицията.
Експлозиите раниха най-малко двама души. Новите атентати се случват на фона на кървавите репресии на властите срещу ислямистката опозиция в Египет.

Атентатите идват един месец след избирането на бившия главнокомандващ египетската армия Абдел Фатах ас-Сиси за президент на страната с 96,9% от гласовете. Това стана възможно след елиминирането на всякаква опозиция - както ислямистите, така и светските и либерални групи.

Пенсионираният маршал управлява с железен юмрук, откакто свали от власт и хвърли в затвора преди една година първия демократично избран президент на Египет, ислямиста Мохамед Мурси.

Отговорност за атентатите в последно време поемаха джихадистки групи, които твърдят, че се вдъхновяват от „Ал-Кайда“, но властта ги приписва на организацията „Мюсюлмански братя“, чиито ръководители се намират в затвора.

#бомба #бомби #Кайро #президент #Мохамед Мурси #Ал-Кайда #Мюсюлмански братя #Египет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници