Утре Google ще демонстрира следващата основна версия на Android

Утре Google ще демонстрира следващата основна версия на Android
A A+ A++ A

Конференцията Google I/O започва утре и на нея ще научим много за бъдещите планове на Google около различните й продукти. Сред новостите ще бъде и премиерата на следващата основна версия на Android, твърди в интервю за Bloomberg Businessweek шефа на Android Сундар Пичаи. Той ще демонстрира основните промени в следващата версия още сега, вместо да пази детайлите за есента, когато Google по традиция представя новите издания на Android.

Сред от причините за това е желанието на партньорите на компанията, които искат да имат достатъчно време, за да подготвят моделите си за сезона на предпразнично пазаруване в края на годината. Досега в този период единствените устройства с най-новата версия на Android се оказват тези от серията Nexus. Засега не ясно дали ранното представяне означава, че производителите ще получат и по-ранен достъп до платформата.

Освен с Android другите новини на конференцията ще са свързани и с Android TV - новата версия на платформата за телевизори. Няма да бъдат пропуснати и устройствата с Android Wear, като ще бъдат представени партньорите с такива продукти. Вече знаем, че Motorola и LG имат часовници с този софтуер, но освен това се говори, че към тях ще се присъедини и Samsung.

http://www.businessweek.com/articles/2014-06-24/googles-sundar-pichai-king-of-android-master-of-mobile-profile

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници