Трайков дарил бонусите си на болно дете

Трайков дарил бонусите си на болно дете
Трайчо Трайков дарил допълнителното си възнаграждение за болно дете. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър Трайчо Трайков не е получавал бонуси в рамките на мандата си, съобщиха от Министерството на икономиката.

Освен заплатата си Трайков е получил допълнителни пари от Фонд „Извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения“ и Фонд „Радиоактивни отпадъци“ по силата на Закона за безопасно използване на ядрената енергия.

Тези средства икономическият министър е дарил още през миналата година за лечение на дете, болно от детска церебрална парализа.

Трайчо Трайков е докладвал на премиера Бойко Борисов всичко по темата с бонусите в повереното му ведомство, подчертават от пресофиса на институцията.

Членовете на политическия му кабинет възстановиха средствата, начислени им в рамките на Фонд „Работна заплата“ за добра работа и извънредно работно време.

Зам.-министър Иво Маринов е върнал 10 195 лв., а зам.-министър Делян Добрев – 12 769,37 лв. (от „Фонд за извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения“ и от бонуси) в сметката, разкрита от МФ.

Началникът на политическия кабинет е превела 9935 лв. във Фонд за лечение на деца към здравното министерство.

От МИЕТ подчертават, че контролират три от най-важните за икономиката сектори – добивна и преработваща промишленост, енергетика и туризъм, а в структурите на ведомството са събрани и 12 агенции с общо 2277 служители.

„Министърът на икономиката, енергетиката и туризма и заместниците му упражняват правата на собственост на държавата в 238 предприятия, в които работят още десетки хиляди работници и служители“, се казва още в съобщението по повод върнатите бонуси в МИЕТ.

#Трайчо Трайков #МИЕТ #бонуси #ДМС #допълнително материално стимулиране #Иво Маринов #Делян Добрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници