Следващата версия на Android ще ускори работата на приложенията

Следващата версия на Android ще ускори работата на приложенията
A A+ A++ A

Преди няколко месеца стана ясно, че в Android 4.4 Google е добавила наследник на виртуалната машина Dalvik, която в момента се занимава с изпълнението на приложенията в Android. Новата технология се нарича ART (от Android Runtime) и носи драстична промяна в начина, по който Android изпълнява приложенията - като цяло те се зареждат по-бързо, реагират по-пъргаво и натоварват по-малко процесора на устройството, което на свой ред може да подобри живота на батерията.

Вече беше ясно, че в един момент ART ще замени напълно Dalvik и изглежда, това ще се случи в следващата версия на Android, която все още не е ясно какъв номер ще носи. Това твърдят от XDA Developers, които са забелязали промени в изходния код на проекта AOSP, показващи, че Dalvik се изважда от системата и се заменя с ART. Предимствата на новия компилатор определено надминават недостатъците му - приложенията ще заемат малко повече памет и ще се инсталират по-бавно.

http://www.xda-developers.com/android/breaking-next-major-version-of-android-to-finally-remove-dalvik-and-set-art-as-default/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници