Митрополит Йоан: Всички да окажат съдействие на нуждаещите се

Митрополит Йоан: Всички да окажат съдействие на нуждаещите се
Варненска митрополия има готовност да приюти в църковния комплекс в местността Траката бедстващи семейства. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан отслужи молебен за спиране на бедствието и панихида в памет на загиналите в квартал „Аспарухово”.

„От все сърце отправяме непрестанни молитви към Всеподателя Бога да приеме в селенията на праведните душите на загиналите наши братя и сестри. На техните близки да даде утешение позовавайки се на св. ап. Павел да бъдем Господни и в смъртта: „Знаем, че когато земното наше жилище, тая хижа, се разруши, ние имаме от Бога дом на небесата, жилище, неръкотворно, вечно” (II Кор. 5:1).

От митрополията призовават „всички всечестни братя и сестри да окажат съдействие според силите си на нуждаещите се”.

От енорията на Морския храм „Св. Николай Чудотворец” и Духовно-просветния център са подготвили топла храна за нуждаещите се, която се раздава съвместно с Българския Червен Кръст на мястото на бедствието.

Варненският митрополит е разпоредил в събота във всички храмове на Варненска и Великопреславска епархия да се отслужат Заупокойни Литургии и Трисагий в памет на загиналите. Варненска митрополия има готовност да приюти в църковния комплекс в местността Траката бедстващи семейства.

#митрополит #Йоан #съдействие #Варна #наводнения #загинали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници