По 10 хил. лв. помощ ще получат близките на загиналите

По 10 хил. лв. помощ ще получат близките на загиналите
Финансова помощ ще има и за пострадалите от наводнението хора, които са подали по надлежния ред документация за оценка на щетите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Еднократна помощ от 10 хиляди лева ще получат близките на загиналите в бедствието във Варна и Добрич.

Това съобщи на брифинг след заседанието на Кризисния щаб в морската столица министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Водната стихия взе над 10 жертви до момента. Обстановката остава тежка.

„Всички нуждаещи се ще получат социална подкрепа. Финансова помощ ще има и за пострадалите от наводнението хора, които са подали по надлежния ред документация за оценка на щетите”, напомни министър Адемов.

Еднократно финансово подпомагане в размер до 325 лв. ще бъде отпуснато на всички лица и домакинства, които имат право на помощта съгласно Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане за покриване на инцидентно възникналите нужди след наводнение. Средствата се отпускат от Министерство на труда и социалната политика чрез АСП след извършване на социална оценка. Около 300 души са установените лица, които имат извънредна нужда от помощ.

Хасан Адемов се обърна към представители на Гражданска защита, полицията и пожарната, като им предложи МТСП да осигури хора от временната заетост, от социалните служби във Варна, които да се включат в помощ на институциите за почистване, дезинфекциране и всичко необходимо за връщане към нормалния ритъм на живот.

#помощ #получат #близки #загинали #Варна #наводнения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници