Варна, България, Европа...

Варна, България, Европа...
Максим Бехар. Снимка: М3
A A+ A++ A

Това, което се случи и се случва във Варна - имам предвид водната стихия, може да се случи във всяка една точка на света. Размяната на цинични реплики и взаимни обвинения обаче е нещо, което в Европа не се случва, колкото и да се бием в гърдите, че от векове сме европейци.

Съгласен съм, че винаги сме били европейци, но явно предизборният хаос, политически, а както виждаме напоследък – и финансов, е подменил тотално ценностните системи на политиците. Използвам множествено число за „система“, защото те стават все по-различни. На тези, които гласуват, и на тези, които всички ние избираме. Но сега просто не е време за тези дискусии, а и за тях са необходими часове. Сега е задължително да хвърлим на боклука всички просташки епитети и определения и никога повече да не се връщаме към тях. От която и да е страна, от който и да е политик, отляво и отдясно... Особено в такива моменти.

Ако Варна е в България, а България - в Европа, то сега всеки българин, пък защо не и всеки европеец, трябва да се спре, да се погледне в огледалото и да си помисли какво може да направи за всеки един свой сънародник, който има нужда от помощта му. Най-лесният и най-бързият начин, разбира се, е да прати съобщение DMS VARNA на 17 777, но сега е времето, в което бизнесът, всъщност предимно и най-вече бизнесът, но ако може - и държавата, да покажат, че когато имаме нужда, трябва да сме заедно и обединени.

Трагедията често обединява хората, колкото и жалка и тъжна да е тази констатация. Трябва да се обединим, да помогнем на нашите сънародници и да покажем на света, че колкото и голяма да е тази трагедия за България, тя не може да е по-голяма от най-голямото зло в такива моменти. А то е бездействието.

*Екипът на Новините Медиа Груп изразява своите най-дълбоки съболезнования на роднините на жертвите от наводненията в Североизточна България, както и на всички пострадали, и апелира към българите в страната и по света да помогнат спешно на своите сънародници.

Максим Бехар е виден български бизнесмен и медиен експерт, председател и заместник-председател на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите (2001-2012),сега член на управителния съвет.

Той е основател и първи изпълнителен директор на Българския инвестиционен форум.

Организатор е на десетки инвестиционни проекти и форуми в България и чужбина, както ичлен на десетки местни и международни бизнес съвети.

Бехар е основател и издател на Новините Media Group.

#Варна #България #наводнения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници