Златомир Иванов – Баретата и още 10 души са задържани при спецакция

Златомир Иванов – Баретата и още 10 души са задържани при спецакция
Повече от година след като беше прострелян пред Съдебната палата Баретата се появи на заседание по делото срещу него в Софийския апелативен съд, 22 април 2014 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Златомир Иванов – Баретата е бил арестуван през изминалата нощ в София. Акцията на Столичната дирекция на вътрешните работи е започнала късно снощи.

Освен Баретата в София са задържани над 10 негови приближени. През цялата нощ в СДВР са водени заподозрени във връзка с инцидента от 18 юни, когато неизвестен хвърли бомба в двора на Димитър Вучев – Демби.

Към момента се знае, че Златомир Иванов – Баретата е задържан с мярка 24 часа. Това е поредната акция на СДВР срещу него.

За момента не се знае дали обаче някой от задържаните е конкретният извършител или поръчител на бомбата в двора на Димитър Вучев – Демби.

Самият Демби е свидетел срещу Златомир Иванов – Баретата в едно от делата му в съда. Според източници от МВР той е бил близък с убитите Антон Милтенов – Клюна и Константин Димитров – Самоковеца. В края на 90-те години Димитър Вучев е сочен за уличен наместник и на Поли Пантев.

На 18 юни от пресцентъра на МВР заявиха, че жители на квартал „Симеоново“ са подали сигнал за силен шум. „Няма бомба, метеорит е паднал“, каза мъж, който се представи за Станимир, и заяви, че е собственик на къщата. В същия стил той говори, че е имало „три пострадали кученца и две котенца“. Той твърди, че няма нищо, няма следи, а метеоритът бил паднал в съседния двор. Мъжът каза пред събралите се медии, че съседите говорили пълни глупости.

По-рано тази година в интервю Димитър Вучев – Демби обясни, че срещу него вероятно се готви атентат. Това не е първи опит за покушение срещу Демби, след като на 6 декември 2006 година по него и жена му е стреляно в близост до дома му, но той оцелява. Вучев е бил арестуван няколко пъти по редица обвинения за атентати, покушения, наркотрафик и побои.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници