Дянков уволнил 10 000 чиновници

Дянков уволнил 10 000 чиновници
Министър Симеон Дянков обяви, че е свил държавната администрация с 14%. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Числеността на държавната администрация е намалена с 14%, или с около 10 000 души, обяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред Народното събрание.

„От 2009 до края на 2011 г. са преструктурирани 29 структури на централната администрация. Към 1 март на щат в администрацията работят 61 979 души“, отбеляза Дянков, цитиран от „Фокус“.

Финансовият министър оповести данните в отговор на питане на депутата от „Коалиция за България“ Ивелин Николов за държавната политика в сферата на управление на държавната администрация и провеждане на административна реформа.

Симеон Дянков припомни за приетото през януари решение на правителството за въвеждане на гъвкаво работно време за държавните служители.

Ивелин Николов обаче каза, че в повечето министерства има случаи на неправомерни уволнения и вече има дела на служители, които държавата губи.

„Докога ще дискриминирате служители на държавата и ще им поставяте условия да стават членове на ГЕРБ“, попита депутатът от „Коалиция за България“ и призова вицепремиера „да ускори процеса по връщането си в чужбина“.

„Единствените гонения на държавни служители в България са били по време на Народния съд“, отвърна Симеон Дянков.

#административна реформа #държавната администрация #Коалиция за България #Ивелин Николов #Министър на финансите #вицепремиер #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници