Австралия наложи санкции на руски политици и бизнесмени

Австралия наложи санкции на руски политици и бизнесмени
Сред санкционираните е и вицепремиерът Дмитрий Рогозин.
A A+ A++ A

Австралия е наложила икономически санкции и забрана за издаване на визи на 50 лица и 11 руски компании, които са имали отношение към кризата в Украйна и териториалната цялост на страната.

Ограниченията влизат в сила от четвъртък.

Сред санкционираните са: съветникът на руския президент Сергей Глазев, председателят на Сената Валентина Матвиенко, сенаторът Андрей Клишас, председателят на долната камара на парламента Сергей Наришкин, депутатите Елена Мизулина и Алексей Пушков, вицепремиерите Дмитрий Рогозин и Дмитрий Козак, помощниците на президента Владислав Сурков, Владимир Кожин и Андрей Фурсенко, началникът на президентската администрация Сергей Иванов, първите заместник-началници на администрацията на Кремъл Вячеслав Володин и Алексей Громов, и.д. губернатор на Крим Сергей Аксьонов.

Редица бизнесмени също са в попаднали в черния списък, сред които Юрий Ковалчук, Аркадий и Борис Ротенберг, Генадий Тимченко.

Под санкциите попадат също началникът на руските железници Владимир Якунин и лидерите на непризнатите Донецка народна република и Луганска народна република.

В списъка с компаниите са Банка Россия, ИнвестКапиталБанк, СМП-банк, „Стройгазмонтаж“, „Авиа Груп Норд“, „Стройтрансгаз груп“, Волга-Груп и „Черноморнефтегаз“.

#санкции #Австралия #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници