Няма промяна в доставките на газ за България

Няма промяна в доставките на газ за България
В ПГХ „Чирен“ има налични 355 млн. куб. м природен газ, като във връзка с динамичната ситуация в Украйна в хранилището продължава да се нагнетява газ и в момента. Снимка: bulgartransgaz.bg
A A+ A++ A

Към момента няма промяна в режима за доставка на газ за България и параметрите са в рамките на договорените. Това съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката, след като в понеделник Русия спря доставката на газ за Украйна.

Украинският министър на енергетиката Юрий Продан заяви, че Русия е спряла всички газови доставки за Украйна, но че гарантира надеждни газови доставки за европейските клиенти на Русия, които се подават чрез газопроводи в Украйна.

Българската страна следи с особено внимание динамично променящата се ситуация, свързана с доставките на природен газ за България и Европа през Украйна. При необходимост има готовност да предприеме незабавни действия за защита на интересите на българските потребители, уточняват от МИЕ.

Няма констатирани технически индикации за прекъсвания или промяна на характеристиките на потока в рамките на обмена на информация между диспечерските центрове на българския газопреносен оператор „Булгартрансгаз“ ЕАД и газопреносните оператори по пътя на газа от Русия към България. Няма промяна на физическия поток и налягането на входните точки на страната.

В ПГХ „Чирен“ има налични 355 млн. куб. м природен газ, като във връзка с динамичната ситуация в Украйна в хранилището продължава да се нагнетява газ и в момента.

#промяна #доставки #газ #България #Украйна #Чирен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници