Все повече свикваме с идеята за "интернет на вещите", твърди доклад

Все повече свикваме с идеята за "интернет на вещите", твърди доклад
A A+ A++ A

Засилената употреба на мобилни устройства и изтеглянето на приложения съвсем естествено води и до промяна в очакванията ни за интернет. Доклад на Ericsson ConsumerLab показва, че прекарвайки повече време пред екрана, потребителите очакват и другите предмети от обкръжението им да бъдат интерактивни и свързани с мрежата.

Сред ключовите резултати е заключението, че компютрите и интернетът първоначално подражавали на физическия свят и досега дигиталната среда е била проектирана така, че да отразява реалния свят, за да е по-лесно разбираема. Но приемането на концепцията за облака показва, че потребителите съставят свое разбиране за интернет.

Днес хората са изложени на екраните от най-ранна възраст, така че връзката между екранните и реалните преживявания е обърната. Вече очакваме реалният живот да прилича на интернет - т.е. да бъде толкова интерактивен, колкото са екраните, които използваме. Затова искаме вещите да реагират на докосване и да могат да работят с информация. Тези потребителски очаквания отварят вратата за масовото навлизане на свързаните с интернет предмети и разрастването на т.нар. категория "интернет на вещите".

Пълният доклад е достъпен тук
http://www.ericsson.com/res/docs/2014/consumerlab/interactivity-beyond-the-screen.pdf

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници