Последен срок за връщане на бонусите

Последен срок за връщане на бонусите
Според новия регламент бонусите няма да надхвърлят 30% от месечната работна заплата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Днес е последният срок, който премиерът даде на министри, зам.-министри, началници на политически кабинети, областни управители и техни заместници, за да върнат всички получени бонуси.

В противен случай те ще бъдат уволнени, заяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет в сряда, припомня БНТ.

До драстичната заплаха се стигна, след като стана ясно, че висши чиновници не само са раздавали бонуси на подчинените си, но и сами са се самооценявали за добра работа с хиляди левове.

Разпореждането си премиерът аргументира с факта, че сме в условия на финансова криза и никой няма да взема допълнителни пари.

Бойко Борисов призова и предишния кабинет да върне допълнителните възнаграждения, като подчерта, че в Тройната коалиция са раздавали много по-големи бонуси.

Вече има предложени промени в Закона за администрацията и в Закона за държавния служител, одобрени от синдикатите, касаещи премахването на възможността за допълнително материално стимулиране.

Според новия регламент бонусите няма да надхвърлят 30% от месечната работна заплата.

#Бойко Борисов #премиер #бонус #Министерски съвет #тройната коалиция #Закона за администрацията #Закона за държавния служител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници