Toshiba показа обновената си продуктова линия в България

Toshiba показа обновената си продуктова линия в България
A A+ A++ A

В началото на лятото японската компания Toshiba представи и в България обновената си продуктова линия, в която влизат най-различни продукти от потребителската електроника - от ултрабуци, през таблети и лаптопи, та чак до екшън камери. Данко Иванов, мениджър "Цифрови продукти и услуги" на Toshiba Europe GmbH за България, накратко представи историята на компанията, която започва съществуването си през далечната 1875 година, изтъкна основните й постижения и пионерски нововъведения и не пропусна да се похвали с второто място на българския компютърен пазар между януари и април тази година.

Сред демонстрираните устройства бяха първият потребителски хибриден ултрабук на компанията Satellite Click 2 Pro P30W, който позволява лесен преход между лаптоп и таблет. Устройството осигурява Full HD (1920 x 1080) IPS дисплей, чиято яркост се регулира според околната осветеност. За качеството на звука се грижат технологията DTS Sound и високоговорителите от harman/kardon. Таблетът е оборудван с micro-HDMI интерфейс за свързване към външни екрани, пълноразмерен USB 2.0 порт и micro SD/SDHC/SDXC слот, а клавиатурата включва пълноразмерен HDMI порт, два USB 3.0 порта и стандартен SD слот.

Лаптопите Satellite P50 и P50t са добро решение за интензивна работа, мултитаскинг и гейминг и това показват характеристиките на устройствата. P50t има 15,6" Ultra HD дисплей с пикселна гъстота 282 ppi, който е сертифициран от Technicolor за по-естествено цветопредаване с прецизен цветови диапазон. Потребителите могат да управляват индивидуално цветовите настройки на широка гама дисплеи чрез предварително инсталирания софтуер ChromaTune. Satellite P50 и P50t залагат на 4-то поколение Intel Core Quad-Core i7 процесори и графични чипове AMD Radeon R9 M265X с 2GB GDDR5 VRAM. В зависимост от нуждите на потребителя има избор от конфигурации за съхранение на данни - SSD с капацитет до 256 GB, HDD до 1 TB, както и 1 TB хибриден SSHD диск.

В серията Satellite S се отличава моделът Satellite S50 с дебелина от 19,9 мм и отличителен дизайн на Toshiba. Серията Satellite S е с клавиатура с подсветка и без рамка и с нов дизайн на клавишите за по-добро усещане по време на писане. 17,3-инчовият модел Satellite S70 има стереоговорители от Skullcandy. Серията се предлага с графика от Intel или AMD (Radeon R7 M260 и AMD Radeon R9 M265X с 2GB GDDR5 VRAM памет). Satellite L предлага модели в различни цветове и с дебелина на корпуса от 23,5 мм. Satellite L50t има сензорен дисплей за по-удобна работа с Windows 8.1, а L70 е с по-голям дисплей и живот на батерията до 6 часа.

За бизнес потребителите са моделите Portеgе Z30 (13.3"), Tecra Z40 (14.1") и Tecra Z50 (15.6"), всеки от които има награда Red Dot Award 2014 за продуктов дизайн. Всички лаптопи от серията Z са здрави, за да отговарят на изискванията на натовареното бизнес ежедневие благодарение на включената технология Toshiba EasyGuard, и предлагат комбинация от бизнес екстри за сигурност, които предпазват потребителите от кражба на данни или неправомерен достъп.

При таблетите бяха показани 25,65-сантиметровият (10.1") Encore 2 WT10-A и 20,32-сантиметровият (8") Encore 2 WT8-B с четириядрен Intel Atom процесор за висока производителност. Encore 2 WT10-A и WT8-B идват с платформата Windows 8.1 с Bing и едногодишен абонамент за Microsoft Office 365, OneDrive за онлайн съхранение на файлове и включени Skype минути за разговори.

За феновете на спортните забавления е екшън камерата Camileo X-Sports с 2" LCD дисплей и водоустойчив до 60 метра дълбочина калъф, който я предпазва и от повреда при падане от височина до 1,5 метра. Тя е снабдена и с дистанционно устройство за китката. X-Sports се предлага с богат набор от аксесоари за монтиране към различни повърхности и към различни части от екипировката. Camileo X-Sports разполага с Wi-Fi възможности и може да се управлява от таблет или смартфон.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници