Започва делото за бюлетините в Костинброд

Започва делото за бюлетините в Костинброд
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският градски съд ще гледа делото за бюлетините в Костинброд.

Обвинение след скандала, който избухна ден преди парламентарните избори миналата година, бяха повдигнати на бившия секретар на Министерския съвет Росен Желязков. Той ще отговаря за това, че не е упражнил контрол върху работата на служителите от администрацията към Министерския съвет за печатането на 8 343 000 бюлетини за гласуване.

Според прокуратурата са били грубо нарушени изискванията за съхранението на изборните листа и технологичния брак, получен при тяхното печатане.

Скандалът с бюлетините избухна на 11 май 2013 г. след сигнал на Мая Манолова, припомня „Дарик“. Тогава при съвместна акция на ДАНС и прокуратурата в печатницата на общинския съветник от ГЕРБ Йордан Бончев в Костинброд бяха намерени 350 000 незаконни бюлетини, извън договорения с МС тираж.

В края на 2013 г. прокуратурата внесе обвинителния акт в съда, но в началото на тази година той беше върнат за преработване. Причината - липса на конкретен отговор на въпроса защо са били отпечатани бюлетините и каква е трябвало да бъде облагата на Желязков.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници