Бури и градушки взеха жертви в Германия

Бури и градушки взеха жертви в Германия
Лошото време взе жертви в Германия, Снимка: dailysky.yakohl.com
A A+ A++ A

Най-малко шест души станаха жертва на гръмотевични бури в Западна Германия. От няколко дни районът е обхванат от проливни дъждове, градушка и силни ветрове. Стихията причини сериозни смущения в електропреносната мрежа и наруши транспортния трафик.

Три от жертвите са в Дюселдорф. Те потърсили прикритие под градински навес, когато върху тях паднало дърво. Пожарникарите успели да спасят шест други, които са откарани в болници.

Полицията съобщи, че двама велосипедисти са загинали, след като били ударени от клони на дървета при отделни инциденти в Кьолн и Крефелд, а мъж в Есен припаднал и починал около полунощ, докато разчиствал отломки на улицата.

"Според най-новата информация, колоездач близо до Леверкузен най-вероятно е бил ударен и убит от падащо дърво по време на бурята", заяви говорителят на полицията в Кьолн Норбърт Рех.

Бурите спряха влакове, отмениха полети, а паднали дървета блокираха магистралите в региона. Много самолети от летище Дюселдорф закъсняваха, а някои железопътни линии все още са затворени. Вятър, мълнии и градушка нанесоха щети на домове и коли.

Метеоролози не изключват гръмотевичните бури да продължат. Освен западната част на страната лошото време може да връхлети и източните провинции на Федералната република.

Бурите замениха голямата жега, която продължава да измъчва северните територии на Германия. Там остава горещо, като термометрите са на път да достигнат рекордните за сезона 37 градуса.

#Германия #градушка #Дюселдорф

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници