Вигенин: "Южен поток" ще бъде реализиран

Вигенин: "Южен поток" ще бъде реализиран
Вигенин призова премиера да обясни решението си за спиране на "Южен поток".
A A+ A++ A

Проектът "Южен поток" ще бъде реализиран, категоричен беше министърът на външните работи Кристиан Вигенин, съобщи БНТ.

Той призова премиера Пламен Орешарски да обясни решението си за замразяване на проекта, за да не оставя възможност за свободни интерпретации. Припомняме, че в неделя, на среща със сенатори от САЩ, премиерът обяви, че замразява "Южен поток", докато не се синхронизира всичко с европейското законодателство.

Според Вигенин няма разногласия в българската позиция за газопровода и замразяването на проекта не е свързано с посещението на тримата американски сенатори у нас. Вигенин повтори позицията на Драгомир Стойнев, че проектът ще бъде реализиран.

"Това не е проект, който е спрян и или прекратен, или интерпретациите, които се появиха през последните два дена. Политическата подкрепа за този проект е налице. Просто не виждам никаква причина за всички тези драми, които се разиграваха в последните два дни. Нищо необичайно не се е случило и се надявам този въпрос да бъде доизяснен от премиера Орешарски", смята Вигенин.

Това, което е важно за нас като страна член на ЕС, е да отговорим внимателно на колебанията и въпросите на Европейската комисия, за да не се компрометира самият проект, посочи Вигенин. По думите му, ако тръгнем да го строим против европейските правила, това поставя под въпрос изцяло проекта.

#Южен поток #Кристиан Вигенин #Пламен Орешарски #ЕС #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници