Мобилният конгрес постави нови рекорди по посещаемост

Мобилният конгрес постави нови рекорди по посещаемост
A A+ A++ A

Въпреки кризата, която все още оказва голямо влияние на много от световните икономики, тазгодишното издание на мобилния конгрес, което приключи днес, отбеляза нови рекорди по посещаемост. Според статистиката на организаторите от GSM асоциацията четиридневното събитие е имало около 67 000 гости, което е с 11% повече спрямо миналата година, като над половината от тях заемат мениджърски позиции, а 3500 са били изпълнителни директори. Сред гостите бяха представители на най-големите мобилни оператори, софтуерни компании, производители на устройства и оборудване, интернет компании, издатели на съдържание и много други.

Взелите участие компании са над 1500, като за тях са били отделени 70 500 квадратни метра площ. Всичко това беше подробно отразено от над 3500 представители на медии. Предварителните изчисления показват, че конгресът е донесъл над 300 милиона евро за местната икономика, което е с 25 милиона повече спрямо миналата година. През 2013 г. събитието ще проведе между 25 и 28 февруари и ще се премести в новия конгресен център Fira de Barcelona Gran Via, който би трябвало да осигури с 50% повече площ и да посрещне увеличената посещаемост - пряко следствие от засилващото се значение на мобилните технологии.

През следващите дни отразяването на конгреса от Mobile Bulgaria ще продължи, тъй като успяхме да заснемем още много интересни неща, за които не остана време да се появят в сайта.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници