NTT DoCoMo показа първата портативна SIM карта

NTT DoCoMo показа първата портативна SIM карта
A A+ A++ A

Скоро може да носим SIM картите си под формата на гривна и да ги използваме за активиране на достъп до мрежата за повече от едно устройство. Това се опитва да ни убеди японската компания NTT DoCoMo, която разработи прототип на първото устройство за автентификация със SIM карта. Казва се Portable SIM и може безжично да активира всеки съвместим телефон или таблет за връзка с мобилната мрежа, като в същото време замени вградените слотове за SIM карти.

Устройството включва Bluetooth и NFC технологии и има слот за SIM карта. Размерите на прототипа са малки, но компанията очаква в бъдеще те да бъдат намалени допълнително и то да бъде вградено в различна електроника за носене. Връзката със съвместимите устройства ще става просто чрез доближаване на Portable SIM до тях, при което данните за идентифициране ще се прехвърлят чрез Bluetooth, а това ще елиминира нуждата от поставяне на SIM карта.

От съображения за сигурност при разпадане на Bluetooth връзката мобилното устройство ще се блокира. Portable SIM ще може да пази многобройни идентичности като потребителски имена и пароли и ще може да се ползва и в комбинация с компютър за сигурно пазаруване или вписване в сайтове. Компанията ще проучи и възможността за връзка на Portable SIM с други умни устройства като телевизори, плеъри и автомобилни системи.

https://www.nttdocomo.co.jp/english/info/media_center/pr/2014/0610_00.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници