ЕК изпрати коментарите по споразумението за партньорство

ЕК изпрати коментарите по споразумението за партньорство
Преговорите по финализирането му продължават. Снимка: bezpartien.com
A A+ A++ A

Еврокомисията ни изпрати коментарите по проектоспоразумението за партньорство с България за периода 2014-2020 година. Преговорите по финализирането му продължават.

Повечето от коментарите засягат  необходимостта от реформи в образованието, здравеопазването, публичната администрация, ВИК сектора. По-голямата част от стратегиите, които са основата на Споразумението за партньорство, бяха приети едва през последната година, нещо, което трябваше да е станало още през 2012 и началото на 2013 година, предаде БГНЕС.

В писмото си ЕК дава и конкретни бележки към ресорните министри, които управляват европейски фондове, без да ги назовава.

Подготовката на Споразумението за партньорство продължава вече две години. Започнало е по времето на ГЕРБ, продължено е от служебното правителство и от кабинета на БСП и ДПС.

България вече е изпратила за съгласуване и седемте оперативни програми за периода 2014-2020 година. В следващите седмици се очакват коментарите на ЕК и по тях. Изпращането им стана с един месец предсрочно, с цел по-ранното им потвърждаване и стартиране на Програмния период още през тази година.

#ЕК #изпрати #коментари #Споразумението #партньорство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници