Двама полицаи и един цивилен загинаха при стрелба в Лас Вегас

Двама полицаи и един цивилен загинаха при стрелба в Лас Вегас
Двама полицаи бяха застреляни в Лас Вегас. Снимка: www.foxnews.com
A A+ A++ A

Двама полицаи и един цивилен са жертвите на стрелба в американския град Лас Вегас, след което двамата нападатели - мъж и жена, се самоубиха. Това предаде The Las Vegas Review-Journal.

Нападателите извикали „Това е началото на революция“ малко преди да започнат да стрелят по полицаите, които в този момент обядвали в пицария, и им отнели оръжието и амунициите. Единият от полицейските служители е загинал на място, а другият – по-късно в болницата.

След това двамата стрелци са се отправили незабавно към съседния супермаркет „Уолмарт“, където застреляли човек, преди да предприемат самоубийствен акт, допълни шерифът.

При първата атака в пицарията един от полицаите успял да отговори на огъня, но бил убит. Двамата заподозрени след това преминали пеша през паркинга на заведението и стигнали до супермаркета. Единият нападател, описан като висок бял мъж, изкрещял „Всички да излязат“, преди да започне стрелбата. Накрая двамата нападатели отишли в задната част на магазина, където се самоубили.

Присъствието на полицията е било „удвоено“ в района по време на разследването, за да се провери, дали не става въпрос за организирана атака, каза шерифът.

Припомняме, че „огнестрелната епидемия“ в САЩ не стихва. Поредният случай става по-малко от четири дни след стрелбата в кампуса на университета в Сиатъл, когато загина човек и бяха ранени трима. Тогава кметът осъди „епидемията“ от насилие с огнестрелно оръжие в страната. Лобито на производителите на оръжие в Конгреса обаче е категорично против ограничаването на продажбите.

 

 

#Лас Вегас #полицаи #САЩ #стрелба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници