Костов: В политиката се появи здравомислие, породено от криза

Костов: В политиката се появи здравомислие, породено от криза
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„В българския политически живот се появи едно здравомислие, което идва от състоянието на криза“. Това заяви в ефира на бТВ Иван Костов от ДСБ по повод заявките за провеждане на предсрочни парламентарни избори.

По думите му преди да стане явна тази политическа криза, институциите са били в кризисно състояние. „Доверието към кабинета и Народното събрание е рекордно ниско. При такива нива на всеобщо недоверие към тези институции, винаги се стига до подаване на оставка и прекратяване на мандата“, заяви той.

Ясно е, че ДПС осъзнава, че правителството не може да управлява страната, че каквото и да направи, ще срещне конфронтация от всички страни и има опасност от причиняване на икономическа криза в страната, обясни бившият лидер на Демократи за силна България.

Втората причина според Костов е, че ДПС вече не играят ролята на езичето на везната. „Истината е, че ДПС загуби ролята си на балансьор и наистина изглежда, че ДПС може да направи своя коалиция примерно с ГЕРБ и така да управлява страната. Само че това може от страна на ДПС, но очакваме да чуем какво ще бъде от страна на ГЕРБ“, обяви той.

По думите му ДПС трябва да прескочи бариерата – от ляво-център в дясно-център, което може да не бъде приветствано от ГЕРБ.

„От тази гледна точка ДПС усеща, че може да остане извън управлението на страната“, каза още Иван Костов.

#Иван Костов #политика #криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"