Шарапова отново спечели "Ролан Гарос"

Шарапова отново спечели "Ролан Гарос"
Шарапова на Ролан Гарос. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мария Шарапова спечели Откритото първенство на Франция, след като победи румънката Симона Халеп с 6-4, 6-7(5), 6-4 във финала на турнира.

Рускинята взе четвърти пореден трисетов мач на кортовете в Париж, за да спечели втората си титла от „Ролан Гарос“ и общо пет от турнирите от „Големия шлем“, докато Халеп загуби първото си участие на финал на един от четирите най-престижни турнира.

Приятелката на Григор Димитров ще прибере и 1 650 000 евро от наградния фонд, като се изкачи до второто място във вечната ранглиста по спечелени пари от наградни фондове.

Халеп, победителката от Турнира на шампионките в София, не бе загубила сет по пътя си към финала и започна силно днес, като проби, за да поведе с 2-0, но Шарапова отговори с пет поредни гейма на своята сметка. Халеп продължи да се бори, но в крайна сметка Маша поведе в резултата след близо час игра.

Рускинята продължи да доминира в началото на втората част, но борбената Халеп не се предаде и отговори със страхотен тенис, за да изравни при 4-4, а в последствие на два пъти не успя да затвори сета на собствен сервис. Шарапова водеше с 5-3 в тайбрека и бе на две точки от крайния успех, но румънката взе четири поредни точки, за да изравни резултата.

Решаващият сет също бе равностоен, но Шарапова отново показа най-силното си качество, което я държи на върха вече близо 10 години - нейната психика. Рускинята наложи своята воля и при 4-4 взе 8 поредни точки, за да затвори мача и да спечели титлата.

#Ролан Гарос #Мария Шарапова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници