Янаки Стоилов: Датите на изборите не могат да бъдат самоцел

Янаки Стоилов: Датите на изборите не могат да бъдат самоцел
„Трябва да внимаваме да не предозираме кафетата, защото увреждат сърцето“, каза Стоилов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството има няколко важни индустриални проекта, които трябва да започне, и това ще определи живота на кабинета. Това обяви зам.-председателят на групата на БСП в парламента Янаки Стоилов в коментар на изказването на лидера на ДПС Лютви Местан, че са нужни предсрочни избори през есента.

„Нашата цел е да се постигне стабилност, но не просто чрез разговори за различните варианти на изборите, а за изпълнението на конкретни ангажименти“, подчерта той.

Според него датите на изборите не могат да бъдат самоцел.

„Тази прогноза беше казана на езика на тотализатора 1х2. Тя предлага всички възможни опции, но има още две – изборите да са по-рано или по-късно от тези дати“, коментира Стоилов.

По думите му в момента пред България стоят много важни задачи. „Всички трябва да започнат да се реализират в предстоящите месеци и ако дават резултати, това дава основание да се продължи дейността“, допълни Стоилов.

Задачите са свързани с „промяна в начина на разпределяния на земеделските субсидии в интерес преди всичко на малките и дребните производители. Те са свързани със стабилизиране на здравния сектор и неговата социална ориентация, с отстояването на позициите на България по „Южен поток“, с търсенето на резерви, за да се подобрят доходите там, където е необходимо", категоричен бе Стоилов.

„Трябва да внимаваме да не предозираме кафетата, защото увреждат сърцето. Чух, че ДПС са слагали някакви юзди в лявото управление, но аз искам да кажа, че българските избиратели искат да има шпори в управлението, за да се ускори развитието на България, а не да остане в положението, в което е била последните 20 години“, каза още Стоилов.

#правителство #задачи #избори #дати #Янаки Стоилов #ДПС #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »