Президентът на Венецуела иска обяснения от САЩ за готвен преврат

Президентът на Венецуела иска обяснения от САЩ за готвен преврат
„Моето правителство е готово да предостави на правителството на президента Барак Обама доказателства за това как висши функционери на Държавния департамент подкрепят умопомрачителните планове на крайнодесните превратаджии“, казва Никола Мадуро. Снимка: ЕП
A A+ A++ A

Президентът на Венецуела Никола Мадуро заяви, че висши американски политици трябва да дадат официално обяснение относно подготвян заговор срещу него.

Миналата седмица венецуелското правителство обяви, че опозицията, с подкрепата на САЩ, подготвя план за премахване на президента Никола Мадуро.

Като основни фигури в заговора бяха посочени опозиционен политик, бившата депутатка Мария Корина Мачадо и опозиционерът Диего Ариа.

Те бяха обвинени във връзки с посланика на САЩ в Колумбия Кевин Уитакър.

Като доказателство бяха прочетени откъси от електронни писма до Ариа Мачадо, в които се говори за необходимостта от „ликвидиране“ на Мадуро, но опозицията категорично отхвърли обвиненията.

„Дадох указания официално да се поиска обяснение от Държавния департамент на САЩ за всички тези моменти, които показват участието на най-висши длъжностни лица в разработването на план за покушение срещу президента на Венецуела“, казва Никола Мадуро.

„Моето правителство е готово да предостави на правителството на президента Барак Обама доказателства за това как висши функционери на Държавния департамент подкрепят умопомрачителните планове на крайнодесните превратаджии да убият представителя на върховната власт във Венецуела“, посочва президентът.

Мадуро каза, че заговорът застрашава не само неговия живот, но и стабилността и мира във Венецуела.

Той обеща в следващите дни да представи нови доказателства за готвения срещу него преврат.

#Венецуела #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници