Бареков обяви правителство в сянка, той ще бъде премиер

Бареков обяви правителство в сянка, той ще бъде премиер
Още преди евровота Бареков обяви, че е готов за премиер. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„България без цензура“ обяви правителство в сянка. Номинациите за министри и зам.-министри бяха одобрени от Изпълнителния комитет и обявени от лидера Николай Бареков. Към тях ще се прибавят и номинациите на коалиционните партньори на ББЦ – ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“.

Още преди евровота на 25 май Бареков обяви, че е готов за премиер. За сектор икономика, социална политика и енергетика, ББЦ номинира зам.-председателите на партията Рада Коджабашева и Ангел Славчев, председателката на женската структура на партията „Евромайки“ Калина Крумова и областният лидер в Сливен Георги Балабанов. За финансовата сфера бяха избрани депутатът Светлин Танчев и градският лидер в Пловдив Хайк Гарабедян, завършил финанси в Чикаго.

Доц. Христо Бозов, лидер във Варна, е номинацията на ББЦ за здравен министър.

За секторите национална сигурност, МВР, отбрана са номинирани зам.-председателят на ББЦ Росен Петров, бившият главен секретар на МВР Николай Радулов, ген. Димитър Цветков и ген. Валери Григоров.

За образование и култура изборът е проф. Мирослава Кортенска.

Номинациите за външен министър са лидерът на ББЦ Николай Бареков и депутатът Светлин Танчев. За сектор правосъдие номинациите са общинският лидер в Перник Катя Иванова, която ще е представител на ББЦ в ЦИК, Васил Иванов, председател на адвокатската колегия в Кюстендил и зам.-председателят на градската структура в Пловдив адв. Дяко Дяков.

Главният секретар на ББЦ Стефан Кенов е предложението на партията за министър на регионалната политика, както и областните лидери на Габрово и Благоевград Ивелина Йосифова и Рашко Динков.

За младежката политика номиниран бе лидерът на младежката структура на ББЦ Никола Митев.

#България без цензура #ББЦ #Николай Бареков #Бареков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници