Нинова взела само 7600 лв. бонуси, дарила ги

Нинова взела само 7600 лв. бонуси, дарила ги
Нинова е написала писмо до вицепремиера Цветанов, в което по думите й го пита дали има достойнство така, както публично я е омаскарил, така и да й се извини. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Депутатът от левицата Корнелия Нинова е взела само 7600 лв. бонуси, обяви тя по повод обвиненията, че е получила допълнителни възнаграждения над 100 000 лв. през 2007 г.

Нинова обвини вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, че я е оклеветил, че е взела бонуси в размер на 120 000 лева, предаде Дарик.

Същите обвинения към нея отправи и председателят на групата на ГЕРБ в парламента Красимир Велчев.

Депутатът от левицата предостави данни, че е получила близо 8000 лева, като малко след това ги е дарила.

„Красимир Велчев ме обвини, че съм получила 150 000 лв. бонус от „Булгартабак“. Това беше повторено от трибуната от Цветан Цветанов. Днес отговарям както и тогава: излъгахте, господа“, каза Нинова.

Тя допълни, че в справката на ГЕРБ от Сметната палата за бонуси през 2007 година по време на управлението на тройната коалиция не фигурира името й и не е получавала бонуси тогава.

„Твърдят, че за останалите години информацията е данъчна тайна. Аз нямам данъчни тайни, извадила съм си документите и ги предоставям на обществото“, допълни депутатът.

Нинова обясни, че от бележките става ясно, че е получила бонуси в размер на 7600 лв. от „Булгартабак“, а от договорите за дарения и удостоверения, които предоставя, се вижда, че е дарила тези суми още когато ги е получила.

Тя допълни, че е написала писмо до вицепремиера Цветанов, в което по думите й го пита дали има достойнство така, както публично я е омаскарил, така и да й се извини.

#Корнелия Нинова #бонус #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #депутат #левица #Булгартабак #Красимир Велчев #ГЕРБ #Парламент #Сметната палата #вицепремиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници