ДПС с две кандидатури за екоминистър

ДПС с две кандидатури за екоминистър
„ДПС има две кандидатури за поста министър на околната среда и водите“, заяви Лютви Местан. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

„ДПС има две кандидатури за поста министър на околната среда и водите, но на този етап не е коректно да се коментират техните имена“, обясни в кулоарите на Народното събрание лидерът на ДПС Лютви Местан. Промяната се налага заради заминаването на Искра Михайлова за Европейския парламент.

„Няма да е коректно към онзи от двамата кандидати, който няма да бъде предложен, от страна на ДПС днес да бъдат съобщени имената и на двамата“, обясни още лидерът на ДПС.

„Промени в кабинета, при положение че министър-председателят е казал това, явно ще има. Една смяна така или иначе е наложителна и ние ще направим предложение за нов министър“, обясни Лютви Местан и подчерта, че това е изцяло в правомощията на премиера.

„Ще ви поканя на нарочен брифинг, за да ви представя нашата номинация, като, разбира се, е важно да имам разговори с премиера, тъй като задължително условие е неговото съгласие“, допълни Местан.

„Колегите от БСП явно имат нужда от време, за да направят по-пълния си анализ и на базата на този анализ да проведат и официалните разговори с нас“, обясни Местан, като подчерта, че продължава да бъде в очакване на среща със Станишев.

По отношение на вота на недоверие Местан коментира, че няма нищо по-естествено от това с вота си парламентарната група на ДПС да отхвърли внесения вот на недоверие. „Съдбата на кабинета „Орешарски“ няма да се реши с вотове на недоверие, внесени от ГЕРБ“, категоричен бе Местан.

#Лютви Местан #Местан #Искра Михайлова #Орешарски #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници