Българска компания улеснява изпращането на пари до роднини и приятели

Българска компания улеснява изпращането на пари до роднини и приятели
A A+ A++ A

Представете си, че работите далеч от семейството си и искате да сте сигурни, че то има достатъчно средства, за да посрещне ежедневните си нужди, и най-вече да покрие разходите си за храна - в България по-голямата част от разходите ни са именно за това. Можете да им изпратите пари по различни начини, но почти всички те са свързани с допълнителни такси и комисиони, а какво остава, ако се намирате в чужбина. Точно това е област, в която българската компания Cashwave вижда потенциал за промяна.

Компанията успя да привлече и първия си голям партньор, който вече предлага нейната разработка в обектите си. Това е добре познатата верига BILLA, която партнира на Cashwave във всичките си български магазини, а ако инициативата се окаже успешна, тя има потенциал да достигне и до потребителите в другите страни, в които оперира. За какво точно става дума? С помощта на технологията на Cashwave, която вече е интегрирана в системата на BILLA, всеки може да изпрати сума между 20 и 200 лева на всеки познат или близък, като това му отнема само няколко клика в компютърен браузър.

Сумата се изтегля от кредитната или дебитната карта на изпращача и още на следващата сутрин достига до получателя си. Той на свой ред може да я използва за покупки във всички български магазини на BILLA. Получателят получава SMS със специален код и известие, че е получил сума, и след това е необходимо да отиде до най-близкия магазин на BILLA и да покаже на касата съобщението заедно с документ за самоличност, за да получи карта с баркод, която ще му позволи да използва сумата за покупки - това може да стане еднократно или многократно до изчерпването й.

Целият механизъм е пределно опростен и ясен - посещавате сайта нa адрес cashwave.billa.bg, попълвате необходимите данни за сумата, детайли за получателя (име, мобилен телефон и рождена дата) и своите данни и това е всичко. След това ще можете да проследите през профила си различните етапи от обработката на заявката и кога е била получена сумата. Ако последното не се случи, винаги можете да получите парите си обратно до последната стотинка. Скоростта на работа на услугата и липсата на каквито и да било такси за изпращача и получателя се дължи на факта, че плащането се извършва директно към BILLA.

Услугата е насочена главно към работещите в чужбина българи, които искат да подпомогнат семействата си, но няма проблем да се използва и в страната - например от родителите на ученици или студенти, смята управителят на Cashwave Стойчо Влайков, чийто опит в технологичния сектор включва Yahoo, българската компания M Telecom, чийто основател е и Velti, която през 2007 година купи M Telecom. Компанията има планове за разработването на мобилно приложение, както и за използване на ваучерите за плащане на битови сметки. Преговаря се и с популярна верига бензиностанции, но засега няма допълнителни подробности за това. Според Влайков технологията е уникална и лесно би могла да намери приложение в световен мащаб - разбира се, при положение че пилотният проект с BILLA премине успешно.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници