И в петък ни очакват валежи, бури и градушки

И в петък ни очакват валежи, бури и градушки
През следващото денонощие метеорологичната обстановка в страната ще се усложни. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

През следващото денонощие метеорологичната обстановка в страната ще се усложни, причината е бавно подвижен средиземноморски циклон. През нощта и в петък валежите ще продължат, в много райони ще бъдат значителни по количество. Очакват се гръмотевични бури с бързи и резки промени в посоката и скоростта на вятъра. Ще има градушки. От северозапад ще започне да прониква студен въздух, температурите ще се понижават и максималните ще бъдат между 17° и 22°, по високите западни полета малко по-ниски. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за май.

Над Черноморието ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи с гръмотевични бури. Вятърът ще е предимно умерен от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 21°-23°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно, с валежи и със силни гръмотевични бури. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява сняг. Максимална температура на височина 1200 метра – около 12°, на 2000 метра – около 7°.

#БАН #метрология #циклон #температура #валежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници