LG G3 обещава повече и с по-малко усилия

LG G3 обещава повече и с по-малко усилия
A A+ A++ A

Както очаквахме тази вечер LG официално представи следващия си флагман под името G3. Устройството ще наследи популярния G2, който помогна на компанията да подобри значително позициите си на пазара на смартфони и има за задача да направи корейците още по-конкурентни при мобилните устройства.

Както вече научихме от предварителните детайли, G3 предлага 5,5" дисплей с резолюция Quad HD (2560 x 1440 пиксела) и разчита на четириядрен процесор Snapdragon 801 с честота 2.5 GHz и на 2GB RAM. Операционната система е Android Kit Kat, а за файлове е осигурена 16GB вградена памет. Компанията ще предложи и по-мощен вариант с 3GB RAM и 32GB памет.

Батерията е с капацитет 3000 mAh и подлежи на смяна от потребителите, а за допълнителна памет винаги може да се използва microSD карта. За феновете на фотографията е осигурена 13МР камера със система за лазерно фокусиране, която обещава получаването на по-качествени снимки.

Вече видяхме снимки на телефона, който има извит заден панел, върху който са поставени бутоните за управление. Устройството е с дебелина 8,9 мм, която в краищата изтънява до 2,75 мм. Устройството е със заден панел, който е изработен от пластмаса, но с текстура, която имитира метал. Според компанията той е устойчив на надраскване, но няма способностите на G Flex да се самовъзстановява от малки драскотини.

LG G3 идва с нова версия на потребителския интерфейс на компанията, който е значително опростен. Допълнителните опции са винаги на разположение, но са скрити, за да не пречат на потребителското преживяване. Камерата например се е сдобила с възможност за управление чрез жестове - достатъчно е да свиете ръка в юмрук пред камерата и ще активирате брояч преди заснемането на селфи. Предната камера е с резолюция 2.1МР и дори е наречена от компанията "селфи камера". Тя се е сдобила с по-светла бленда и по-голям сензор.

Сред другите софтуерни допълнения е технологията Smart Notice, която напомня на Google Now.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници