Станишев: Няма нужда от промени нито в кабинета, нито в БСП

Станишев: Няма нужда от промени нито в кабинета, нито в БСП
Станишев в Брюксел, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Не са основателни твърденията за смени в кабинета, но сме наясно, че трябва да се даде нова сила на правителството", заяви в Брюксел лидерът на БСП и на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

Необходим е анализ. Персоналните и структурните промени не са най-важни, важна е политиката, заяви той в отговор на въпрос на БНР.

Станишев е в Брюксел, където е домакин на работна среща на ПЕС.

По думите му

единствената група от големите, която е стабилизирала позициите си и е запазила своето влияние

е групата на социалистите и демократите. "Аз ще предложа, заедно с мен като президент на ПЕС, да се даде мандат на Мартин Шулц като наш водещ кандидат да започнем заедно с него разговори първо с ЕНП, защото кампанията я изнесе кандидатът и ПЕС", каза още Станишев.

Според него най-важното в сегашната ситуация на пълен баланс е да се промени политиката и ПЕС ще настоява в ЕС да има по-ясна политика насочена към растежа, работните места и социалната защита на хората това ще бъде основното в разговорите, които ще води с ЕНП на първо място като най-голяма парламентарно представена политическа сила. Той заяви, че не бива да се бави този процес, но политическото му съдържание на преговорите е на първо място, за да се постигне максимална промяна в съдържанието на политиката.

Помолен да коментира преференцията за Момчил Неков, Станишев отговори, че

трябва да се уважава волята на избирателите и ще проведе разговори с него

за да разбере и неговите намерения.

На въпрос за коментара на Янаки Стоилов, че има нужда от смяна в ръководството на партията преди следващите избори, Станишев заяви, че тази идея не е навременна и на заместник-председателят често му се случва да обърка мястото и времето.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници