Киев иска да си върне Крим и 2,2 млрд. кубични метра газ от Русия

Киев иска да си върне Крим и 2,2 млрд. кубични метра газ от Русия
Ако до 29 май Киев и Москва не постигнат споразумение по газовия въпрос, Украйна и руската компания „Газпром“ ще се срещнат на Стокхолмския арбитраж, заяви премиерът. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Двустранни преговори между Украйна и Русия са невъзможни без участието на САЩ и Европейския съюз, заяви украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от ЛІГАБізнесІнформ.

„Ако до 29 май Киев и Москва не постигнат споразумение по газовия въпрос, Украйна и руската компания „Газпром“ ще се срещнат на Стокхолмския арбитраж. Надяваме се в главите на нашите руски съседи да се появи някаква светла мисъл“, заяви Яценюк.

Яценюк добави, че Украйна трябва заедно с международната общност да реши как да върне Крим, както и 2,2 млрд. кубични метра газ, които Русия е откраднала чрез „Черноморнефтегаз“.

Преди заседанието на кабинета в Киев финансовият министър Олександър Шлапак уточни, че Украйна няма да плаща нищо за руските газови доставки, ако двете страни не се споразумеят за връщане към предишната цена от 268,5 долара за 1000 кубични метра.

#Арсений Яценюк #Яценюк #Украйна #Киев #Газпром

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници